Voorlichting

Nieuws

11-03-19

Kalfsvlees op foodfestival Omnivore in Parijs

Het evenement voor jonge topchefs. Sinds de start van Omnivore in 2003 is het foodfestival hét platform voor de nieuwe generatie topchefs over de hele wereld en de moderne cuisine. Nederland is deze editie eregast van Omnivore.... Lees meer


19-02-19

VanDrie Group presenteert zich op de Gulfood

’s Werelds grootste voedsel- en drankenbeurs biedt goed platform. Met twee stands op de Gulfood beurs in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) wordt de VanDrie Group zowel vertegenwoordigd door haar dochterbedrijven op het gebied... Lees meer


25-01-19

Secretaris-Generaal ministerie LNV bezoekt VanDrie Group

Op vrijdag 25 januari jl. bracht Jan-Kees Goet, Secretaris-Generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), een werkbezoek aan de VanDrie Group.In het bezoek is uitgebreid stil gestaan bij thema’s die... Lees meer


10-01-19

VanDrie Group in gesprek met: Aldrik Gierveld

Directeur Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid en plaatsvervangend directeur-generaal Agro en Natuur bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Aldrik Gierveld, gaf een interview in ons... Lees meer


13-12-18

Risicomanagement; een vast onderdeel in VanDrie Group’s beleid

De VanDrie Group doet internationaal zaken. Dit brengt risico’s met zich mee. Wij analyseren regulier de risico’s die zich kunnen voordoen binnen onze handelsketen. Risicomanagement is namelijk vast onderdeel van ons beleid. Het... Lees meer


03-12-18

VanDrie Group partner in innovatieprogramma rond mest

De VanDrie Group maakt deel uit van een consortium ‘Next Level Mest Verwaarden’ dat is samengesteld met Agrifirm, Darling Ingredients International, De Heus, FrieslandCampina, ForFarmers en Wageningen University & Research. Doel... Lees meer


28-11-18

VanDrie Group in gesprek met: Louise Fresco

Landbouw- en voedseldeskundige, voorzitter Raad van Bestuur van Wageningen University & Research Louise O. Fresco gaf een interview in ons rapport over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.  Lees meer


13-11-18

Onze keten in beeld: ketenregisseur

De VanDrie Group is ketenregisseur. Dit betekent dat het bedrijf de hele productie in eigen hand heeft.  Lees meer


16-10-18

Eerste Nederlandse kalfsvlees onderweg naar China

Na ruim 17 jaar onderhandelen is de Chinese markt eindelijk geopend voor Nederlands kalfsvlees Lees meer


05-10-18

Kalversector past binnen de kringlooplandbouw

Begin september publiceerde Carola Schouten, de Nederlandse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, haar visie op de toekomstige landbouw. In de toekomstvisie 'Landbouw, natuur en voedsel: waardevol en verbonden' zegt... Lees meer


24-09-18

Onze keten in beeld: duurzame kalfsvellen

Onze dochteronderneming Oukro uit Apeldoorn verwerkt jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen kalfsvellen, die hoofdzakelijk afkomstig zijn van onze eigen slachterijen. Oukro zorgt voor de eerste bewerking van de kalfsvellen. Haar afnemers... Lees meer


07-08-18

Maximale verwaarding

De VanDrie Group zet in op maximale verwaarding. We stimuleren hergebruik, benutten reststromen en gaan voedselverspilling tegen. Lees meer


30-06-18

VanDrie Group publiceert MVO-rapport

Nederlands familiebedrijf de VanDrie Group heeft de rapportage op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) over 2017 online gepubliceerd. De groep rapporteert daarmee voor het elfde jaar over haar werkzaamheden... Lees meer


16-05-18

VanDrie Group met Eurocommissaris Hogan naar China

VanDrie Group maakt Chinese markt klaar voor Nederlands kalfsvlees Lees meer


09-05-18

VanDrie Goup Dutch Veal Week in Saoedi Arabië

Van 7 tot en met 13 mei 2018 organiseert de VanDrie Group in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Riyadh een Dutch Veal Week. Saoedi Arabië is een belangrijke groeimarkt voor de VanDrie Group. Tijdens de Dutch Veal Week... Lees meer


04-05-18

Onze keten in beeld; de link met de melkveehouderij

In professionele vorm bestaat de kalversector vanaf begin jaren zestig van de vorige eeuw en vindt zijn oorsprong vanuit de melkveehouderij.  Lees meer


26-04-18

Onze keten in beeld: Transport

Verantwoord transport is een belangrijk punt voor de VanDrie Group. Kalveren moeten niet alleen op de kalverhouderijen met zorg en aandacht worden behandeld, maar ook tijdens het transport.  Lees meer


12-04-18

VanDrie Group verheugd met opening Chinese markt

Nederlands kalfsvlees mag, na jarenlange onderhandelingen, binnenkort geëxporteerd worden naar China. Voor de zomer zal een overeenkomst hiertoe door de Nederlandse en Chinese autoriteiten ondertekend worden. Dit is een... Lees meer


04-04-18

VanDrie Group feliciteert Van der Avoird Trayplant

Peter van der Avoird van het bedrijf Van Der Avoid Trayplant, kweker van uitgangsmateriaal voor aardbei en framboos in Bavel (NB), is donderdag 29 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2018. De VanDrie Group is... Lees meer


29-03-18

VanDrie Group breidt uit naar rundvleesmarkt

Kalfsvleesproducent VanDrie Group gaat samenwerking aan met runderslachterij Ameco. Lees meer


22-03-18

Onze keten in beeld: kalfsvellenverwerking

Een belangrijke schakel in onze keten is onze dochteronderneming Oukro. Oukro is de grootste kalfsvellenverwerker van de wereld. Het bedrijf verwerkt jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen kalfsvellen, hoofdzakelijk afkomstig van de... Lees meer


15-03-18

Onze keten in beeld: slachterijen

De VanDrie Group heeft zes slachterijen in haar keten. In Nederland zijn dit T. Boer & zn, Ekro en ESA. Tendriade en Sobeval zijn onze Franse slachterijen. In het Belgische Hasselt is VanDrie België actief. Lees meer


06-03-18

Kwaliteit van jonge kalveren

Het ontstaan van kalfsvlees kent zijn oorsprong in het verwaarden van bijproducten uit de melkveehouderij. Een koe geeft immers geen melk, als zij niet elk jaar een kalf ter wereld brengt. Wij nemen onze kalveren af van... Lees meer


01-03-18

Voer van onze kalveren

Wij stellen alles in het werk om onze kalveren gezond te laten opgroeien. Een uitgebalanceerd voederpakket voor de kalveren is daarvoor een voorwaarde. Onze kalveren krijgen kalvermelk en ruwvoeder. Met goede voeding wordt... Lees meer


14-02-18

VanDrie Group gaat lustrum in als lid van GRSB

Sinds 2013 is de VanDrie Group lid van de Global Roundtable for Sustainable Beef (GRSB). Doel van GRSB is om de wereldwijde rund- en kalfsvleesketens te verduurzamen. De Roundtable wil dat, waar ook ter wereld, de productieketens... Lees meer


Toon resultaten 1 tot 25 van 52

1

2

3

»

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding